Novosti

Novosti

Info dan “Obzor 2020. za privatni sektor”

Poslovno – inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) i Europska poduzetnička mreža (EEN) vas pozivaju na Info dan«Obzor 2020. za privatni sektor», koji će se održati u petak, 28. veljače 2014. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb, u dvorani D1. Na Info danu će se predstaviti segmenti programa Obzor 2020 namijenjeni specifično poduzetnicima te privatnom sektoru; programi Mala i srednja poduzeća (SME), Pristup rizičnom kapitalu, kao i novootvoreni natječaj za prijavu projektnih prijedloga u program Eurostars.

Obzor 2020. (Horizon 2020) novi je program Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje 2014. – 2020. godine, koji objedinjuje aktivnosti Sedmog okvirnog programa (FP7), inovacijske aspekte Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i EU doprinosa Europskom institutu za inovacije i tehnologiju (EIT). Program će doprinijeti ostvarivanju ciljeva ključnih strateških dokumenata Europske unije vezanih za istraživanje, tehnologijski razvoj i inovacije, “EUROPA 2020”, “Unija inovacija” (Innovation Union) te izgradnji Europskog istraživačkog prostora (European Research Area). Misao vodilja novog okvirnog programa je nuđenje rješenja i odgovora na gospodarsku krizu, investiranje u buduće poslove i razvoj, rješavanje pitanja građana EU o njihovoj materijalnoj sigurnosti, općoj sigurnosti i okolišu, kao i jačanje globalne pozicije EU u istraživanjima, inovacijama i tehnologijama. Struktura Obzora 2020. temelji se na tri glavna prioriteta: ‘Izvrsna znanost’ (Excellent Science), ‘Industrijsko vodstvo’ (Industrial Leadership) i ‘Društveni izazovi’ (Societal Challanges). Proračun za Obzor 2020. Iznosi 78,6 milijardi eura.

U popodnevnom djelu bit će predstavljen program za istraživanje i razvoj Eurostars – zajedničke inicijativa EUREKA-e i Europske komisije kojim upravlja EUREKA program. Obzirom na dugogodišnje uspješno postojanje EUREKA-e Europska komisija odlučila je dati doprinos razvojnim aktivnostima malih i srednjih poduzeća na način da sudjeluje u sufinanciranju do 33 % javnog udjela sufinanciranja. Program je namijenjen malim i srednje velikim poduzećima koji se bave razvojno–istraživačkim aktivnostima. Ne postoje tematska ograničenja, a projekti se mogu aplicirati za bilo koje tehnološko područje pod uvjetom da imaju civilnu svrhu te da obuhvaćaju razvoj novog proizvoda, procesa ili usluga. Osnovni kriterij sudjelovanje je minimalno dvije zemlje članice programa Eurostars, dok nositelj projekta treba biti malo i srednje poduzeće koje se bavi istraživanjem i razvojem (‘R&D performing SME’). Ostali partneri na projektu mogu biti druga mala i srednje velika poduzeća, javne visokoškolske ustanove i istraživački instituti. Osim toga, polaznici radionice dobit će sve potrebne informacije za prijavu projektnih prijedloga na novotvoreni natječaj programa Eurostars. Rok za podnošenje prijava je 13. ožujak 2014. godine do 20.00h.

Program Info dana možete pogledati i preuzeti ovdje, dok se prijaviti možete putem online prijavnice najkasnije do 27. veljače 2014. Mapu s uputama kako doći do mjesta održavanja Info dana te dvorane D1 možete pronaći ovdje. Sudjelovanje na Info danu je besplatno.

Za sve one koji taj dan neće moći prisustvovati događanju, Info dan uživo možete pratiti putem video veze.

Opširnije

Skip to content