Novosti

Natječaji

IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora 2007.-2013.

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Delegacija Europske unije u Crnoj Gori u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske objavljuju poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora 2007.-2013. (financijska potpora iz alokacija za 2012. i 2013. godinu) s ciljem poticanja stvaranja zajedničkih aktivnosti za zaštitu okoliša, prirode i kulturne baštine, zajedničkih turističkih i kulturnih prostora te malih razvojnih projekata prekograničnih zajednica. U okviru ovog poziva indikativni iznos od 1.800.000 € (iznos može biti uvećan za iznos preostalih sredstava iz alokacije 2011. za Crnu Goru) dostupan je za projektne prijedloge iz obje partnerske zemlje. Prihvatljiva i pridružena programska područja na kojima se trebaju provoditi programske aktivnosti u Republici Hrvatskoj obuhvaćaju Dubrovačko-neretvansku županiju kao prihvatljivo područje i Splitsko-dalmatinsku županiju kao pridruženo područje, a u Crnoj Gori općine Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budvu, Bar, Ulcinj i Cetinje kao prihvatljiva područja, te općine Nikšić, Podgoricu i Danilovgrad kao pridružena područja.
Projektni prijedlozi mogu se poslati poštom ili dostaviti osobno ili kurirskom službom na adresu:
Joint Technical Secretariat, Škaljari bb, 85 330 Kotor, Montenegro.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 13. prosinca 2013. godine (u slučaju osobne dostave, krajnji rok za prijem je 16:00 sati po srednjeeuropskom vremenu). Svaki projektni prijedlog dostavljen nakon ovog roka bit će isključen iz procesa ocjenjivanja.

Upute za prijavitelje projekata kao i prijavni paket dostupni su na sljedećim internetskih stranicama: www.cbccro-mne.org;www.mrrfeu.hr; www.mvpei.gov.me; www.arr.hrhttp://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm.

Kontakt za dodatne informacije: E-mail: office@cbccro-mne.org; Fax: +382 32 322 215

Prijavni paket i druga relevantna dokumentacija mogu se preuzeti ovdje.

Skip to content