Novosti

Natječaji

Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih

Cilj natječaja je ostvarivanje jednog od glavnih ciljeva Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala – uključivanje odraslih i nezaposlenih osoba u fleksibilne programe obrazovanja i osposobljavanja koji odgovaraju potrebama tržišta rada, kroz jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih a s ciljem unaprjeđivanja kvalitete obrazovanja odraslih.

Opći cilj ovog poziva je ojačati sektor obrazovanja odraslih s ciljem povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.Specifičan cilj ovog poziva je poduprijeti i potaknuti opće unaprjeđivanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih u bliskoj suradnji s lokalnim dionicima.

Prioriteti:Uspostavljanje bliske suradnje s poslodavcima i/ili lokalnim i/ili regionalnim vlastima s ciljem povećanja kompetencija i zapošljivosti odraslih polaznika obrazovanja.

Uspostavljanje i jačanje međusobne suradnje ustanova za obrazovanje odraslih s ciljem unaprjeđenja kvalitete, relevantnosti i osuvremenjivanja specifičnih pitanja unutar obrazovanja odraslih.

 

Skip to content