Novosti

Natječaji

Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Sve osnovne i srednje škole u RH mogu nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje do 15. svibnja 2013. godine, a početkom lipnja iste godine jedan učenik/ca osnovne i jedan učenik/ca srednje škole dobiti će ovu nagradu.

Nagrada se sastoji od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno. Škola koju pohađa nagrađeni učenik dobit će posebno priznanje.

Svrha dodjeljivanja nagrade je:

* potaknuti mlade da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja
* senzibiliziranje javnosti, posebice mlađe populacije te njihovih roditelja i nastavnika za prevenciju nasilja
* promovirati pozitivne uzore i modele ponašanja

Želja nam je da se mladi aktivnije uključe u ovu problematiku, da svu svoju kreativnost i energiju koju imaju unesu u izgradnju boljeg, pravednijeg i humanijeg društva – društva temeljenog na solidarnosti, međusobnom razumijevanju, prihvaćanju i povjerenju.

Želja nam je da nagrada Luka Ritz bude ZNAK prepoznavanja onih koji se bore za vrijednosti mira, tolerancije, nenasilja i svega onoga za što se zalažemo promišljajući budućnost našeg društva.

Svi imaju pravo disati – napisao je Luka, a naš je zadatak da tu misao i ostvarimo u Hrvatskoj.

Skip to content