Novosti

Natječaji

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo Marin Držić

Ministarstvo kulture, u svrhu poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva, objavljuje javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2012. godinu. Prijave se primaju do 20. prosinca 2012.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim djelima pisanim hrvatskim jezikom koja do konačne odluke Stručnog povjerenstva, a najkasnije do konca veljače 2013., nisu izvedena niti objavljena u bilo kojem obliku. Svaki autor može prijaviti na natječaj jedno djelo neovisno o vrsti i tematici djela. Dramska djela se prijavljuju pod punim imenom i prezimenom.

Prijavljena dramska djela ocjenjuje Stručno povjerenstvo koje imenuje ministrica kulture. Dodjeljuju se tri nagrade. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa koji određuje ministrica kulture i prigodne brončane skulpture. Za izvođenje praizvedbe djela nagrađenih na temelju ovog poziva kazališta će biti posebno stimulirana.

Prijavom na poziv smatra se da je autor dramskog djela suglasan da se sva imovinska autorska prava za prvo izdanje nagrađenoga dramskog djela prenose bez naknade na Ministarstvo kulture koje će nagrađena dramska djela izdati u okviru edicije Nagrada Marin Držić.

Nenagrađena dramska djela vraćaju se autorima na njihov zahtjev u roku od 30 dana od pisane obavijesti o završetku natječajnog postupka. Jedan primjerak svakog djela Ministarstvo zadržava u svojoj dokumentaciji.

Rok za podnošenje prijava na ovaj poziv otvoren je do 20.12.2012.

Skip to content