Novosti

Natječaji

Javni poziv za Mjeru poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavljuje Javni poziv za Mjeru poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Za potporu se mogu kandidirati zadruge hrvatskih branitelja koje su registrirale svoju djelatnost na području Republike Hrvatske do 29. lipnja 2011. godine, imaju deset (10) članova, od toga najmanje šest (6) članova – hrvatskih branitelja, odnosno djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja (osobe s višestrukim članstvom u više zadruga neće se uračunavati u broj zadrugara-hrvatskih branitelja potrebnih za ispunjenje uvjeta iz ove točke) te do sada još nisu koristile ovu potporu.

Iznimno, za zadruge koje su se prijavile na prethodni Javni poziv (14.02.-15.03.2011.), a zbog neostvarivanja poticaja žele kandidirati za poticaj i po ovom javnom pozivu, vezano uz broj članova zadruge, uzimat će se u obzir zadruge koje imaju najmanje šest (6) članova-hrvatskih branitelja, neovisno o ukupnom broju članova zadruge.

Novčana potpora iznosi 150.000,00 kuna, jednokratna je i nepovratna ukoliko se namjenski utroši u skladu s poslovnim planom. Zadruge hrvatskih branitelja koje sredstva ne utroše namjenski dužne su ih vratiti Ministarstvu uz zakonsku zateznu kamatu.

Javni poziv ostaje otvoren do 29. srpnja 2011. godine, a svi zahtjevi bit će riješeni najkasnije do kraja 2011. godine.

Obrasci zahtjeva kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, na web stranici www.mobms.hr, te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima iz Domovinskog rata.

Opširnije

 

Skip to content