Novosti

Natječaji

Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavljuje Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u srpnju 2010. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 10. kolovoza 2010. godine.

Za potporu se ne mogu kandidirati srednja i velika trgovačka društva, veliki trgovački lanci, zaštitarske tvrtke te poduzeća koja sezonski zapošljavaju radnike.

Novčana potpora iznosi 45.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može prelaziti 135.000,00 kuna, a može se ostvariti jednokratno (zapošljavanjem tri osobe u istoj godini), odnosno u dva ili tri navrata (2+1, 1+2 ili 1+1+1), uz dokaz o namjenskom utrošku ranije isplaćenih sredstava.

Javni poziv ostaje otvoren do 29. srpnja 2011. godine, a svi zahtjevi bit će riješeni najkasnije do kraja 2011. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, na web stranici www.mobms.hr, te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima.

Opširnije

 

Skip to content