Novosti

Natječaji

Javni poziv za Projekt “Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima”

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavljuje Javni poziv za Projekt “Stipendije učenicima u obrtničkim zanimanjima” za 2012. godinu.

Ministarstvo u suradnji s područnim obrtničkim komorama, udruženjima obrtnika te subjektima malog gospodarstva sufinancira ukupni iznos stipendije svakog učenika koji se obrazuje za deficitarna obrtnička zanimanja u odnosu 50:50%.

Najviši iznos pojedinačne potpore je 500,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2012./2013. (od 03.09.2012. do 31.08.2013. godine).

Bespovratne potpore odobravaju se korisnicima za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2012./2013. obrazuju u srednjim strukovnim školama za obrtnička zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima (“Narodne novine”, broj 42/08), koja su ovim Projektom određena kao deficitarna: konobar, krojač, autoelektričar, pediker, bravar, zidar, autolakirer, mesar, limar, alatničar, tesar, slastičar, dimnjačar, mehaničar poljoprivrednih strojeva, ljevač, brodomehaničar, tapetar, klesar, krovopokrivač, kuhar, mlinar, drvotokar, stolar, graditelj brodova, klobučar, kotlar, kovač, krznar, mljekar, obućar, precizni mehaničar, optičar, puškar i urar.

Potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna obrtnička komora, udruženje obrtnika ili područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.

Zahtjevi temeljem ovog Javnog poziva zaprimaju se od dana objave u dnevnom tisku do 21. svibnja 2012.

Prijava se podnosi u Ministarstvo poduzetništva i obrta, poštom ili osobno u pisarnicu Ministarstva u zatvorenoj omotnici na adresu:

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA
“Prijava na Javni poziv – INFORMATIČKE KOMPETENCIJE OBRTNIKA”
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

 

Skip to content