Novosti

Novosti

Konzultacije oko nove iskaznice za mlade u okviru inicijative “Mladi u pokretu”

Agencija za mobilnost i programe Europske unije obavještava da je jedna od aktivnosti u sklopu inicijative Mladi u pokretu (eng. Youth on the Move), koja je sastavni dio europskih strategija prema mladima, i stvaranje iskaznice za mlade koja će olakšati mobilnost i sudjelovanje svih mladih.

Trenutno postoji nekoliko iskaznica koje podupiru mlade na različite načine, npr. u području mobilnosti ili kulture, nudeći popuste, pristup informacijama i prilike za umrežavanje. Ideja iskaznice “Mladi u pokretu” nije zamijeniti postojeće iskaznice, već zajedno s njima stvoriti brend koji bi pružio europsku dodanu vrijednost odnosno više mogućnosti mladima te tako iskaznicama dati praktičnu, društvenu i pravnu vrijednost. Nova iskaznica bila bi dostupna mladima od 13 do 30 godina bez obzira na njihov akademski ili profesionalni status.

Kako bi se u obzir uzelo mišljenje i stajališta svih relevantnih dionika, Europska komisija je pokrenula online konzultacije kako bi skupila mišljenja o postojećim iskaznicama, iskustva o njihovoj primjeni u praksi te čula očekivanja o nadolazećoj iskaznici.

Upitnik se sastoji od 18 kratkih pitanja na engleskom jeziku, a možete ga ispuniti ovdje do 3. lipnja 2011. godine.

 

mzos.hr
Skip to content