Novosti

Natječaji

Likovno natjecanje za djecu i mlade

Časopis Svijet umjetnosti i Galerija likovnih djela mladih u Celju od 1995. godine organiziraju međunarodna natjecanja za djecu i mlade, koja omogućuju susret mladih kreativaca iste dobe, iz različitih zemalja i sa različitih kontinenata. Prijave se primaju do 31. prosinca.

U Galeriji likovnih djela mladih u Celju, osnovanoj u Starom gradu Celje, nalazi se zbirka likovnih radova djece i mladih do 20 godina starosti, koji su nastali kao rezultat organiziranja ovakvih natjecanja.

Ove se godine natjecanje organizira 17. put, na temu ‘Narodna nošnja i plesovi mog naroda’. Tko je moj narod i kakvu sam kulturnu baštinu naslijedila? Što želimo sačuvati za buduće generacije? Identitet mog naroda. Odaberite najbolje, ono što predstavlja vaš narod kroz stoljeća, narodne nošnje i plesove. Na poleđini napišite naziv nošnje, plesa, razdoblja u kojem su bili važni za vaš narod, a možete napisati i u kojim se prigodama nosila nošnja i plesali plesovi.

50 najboljih radova iz svake dobne skupine dobiva jedinstvenu nagradu; najbolja tri rada iz svake dobne skupine također dobivaju posebne poklone. Mentori pod čijim je tutorstvom dodijeljena jedna prva nagrada, ili dvije i više posebne, također dobivaju nagradu.

Prijave za svaku dobnu skupinu potrebno je poslati u zasebnim kuvertama. Dobne skupine:
– do 10 godina;
– 11 – 15 godina;
– 16 – 20 godina.

Dozvoljene su sve tehnike na papiru, a format ne smije biti veći od 30 x 42 cm. Na poleđini treba napisati:
– ime i prezime autora i datum rođenja;
– datum kad je rad napravljen;
– ime i prezime mentora;
– punu adresu škole ili autora ako autor šalje individualno;
– e-mail adresu škole ili autora ako autor šalje individualno.

Molimo ne stavljati radove na paspartu.

Radove poslati na:
Galerija likovnih djela mladih u Celju
Krekov trg 3
3000 Celje, SI – Slovenija

 

Skip to content