Novosti

Novosti

Najava novog natječaja programa Marco Polo II

U Bruxellesu će se 13. rujna održati info dan povodom objave novog natječaja programa Marco Polo II za 2011. godinu.

Za sudjelovanje na info danu možete se prijaviti na internetskim stranicama programa Marco Polo II, nacrt dnevnog reda možete preuzeti ovdje. U slučaju nemogućnosti dolaska u Bruxelles, moći ćete uživo pratiti internet prijenos jutarnjeg dijela događanja.

Ciljevi programa Marco Polo II su smanjenje opterećenja cestovnog prometa, smanjenje negativnog učinka teretnog prijevoza na okoliš u zemljama Europske Unije i jačanje intermodalnosti, čime se želi pridonijeti učinkovitu i održivu prometnom sustavu.

Na info danu će se pružiti potencijalnim prijaviteljima osnovne informacije i savjeti o tome kako razviti dobar projektni prijedlog i kako ga uspješno prijaviti na ovogodišnji natječaj; omogućiti razmjena ??mišljenja i stručnosti kao i omogućiti konzultacije sa stručnjacima Izvršne agencije za konkurentnost i inovacije Europske komisije ( EACI) koja je nadležna za provedbu programa.

Primjeri projekata koji su financirani u okviru prošlih natječaja Marco Polo II programa dostupni su ovdje.

Državno tijelo zaduženo za nadzor provedbe programa u RH je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Kontakt osoba: Igor Radić
e-mail: igor.radic@pomorstvo.hr 

Klaster intermodalnog prijevoza djeluje kao nacionalni kooridnator programa, te pruža pomoć svim gospodarstvenicima informacijama ili aktivnim sudjelovanjem u pripremi projektne dokumentacije.

Nacionalna kontakt točka: Dražen Žgaljić

tel: +385 51 344 252

mob:  +385 91 250 6266

e-mail: zgaljic@shortsea.hr

web:  http://ec.europa.eu/transport/marcopolo/about/index_en.htm

strategija.hr

Skip to content