Novosti

Novosti

Najljepši štand Katarinskog sajma

Turistička zajednica grada Slavonskoga Broda nagradila je i ove godine najuređeniji štand Katarinskog sajma. Prosudbena komisija u sastavu Zvonimir Ćirić, predsjednik Obrtničke komore Slavonski Brod, Josip Perčević, član Turističkog vijeća i Marija Kovačević, novinarka Posavske Hrvatske, najbolje uređenim ocijenili su štand Udruge “Plemenitasi” iz Hrvatskog zagorja.

– Predstavljamo plemstvo dvora Trakošćan i život njihovih podanika. Tako kroz stare zanate prezentiramo lončarstvo, lepoglavsko čipkarstvo, izradu kovanica hladnim kovanjem, ručno tkanje, skulpture u drvu, drveni ringišpil, vergl prvi i jedini u Hrvatskoj mehanički glazbeni uređaj iz 19. stoljeća, ali i gastronomsku ponudu. Na taj nacin prezentiramo kulturu i tradiciju kako našeg kraja tako i naše zemlje, predstavila je udrugu voditeljica Blaženka Benkus.

– Postojimo jedva godinu dana, ali sve smo složili da se sviđa širokoj masi. Gostovali smo tijekom turističke sezone u preko 30 gradova Jadrana gdje smo i vise bili orijentirani. U Slavoniji nismo posjetili ništa osim Vinkovačkih jeseni tako da nas je ovaj sajam u Slavonskome Brodu uistinu ugodno iznenadio i brojem sudionika i posječenošću. Prvi puta smo u ovom gradu u kojemu su nas jako lijepo dočekali i organizatori Turistička zajednica, Gradsko poglavarstvo, gradonačelnik, a ova nagrada nas je jako razveselila, vidno sretna zaključuje voditeljica Benkus.

Uz prigodne poklone Turističke zajednice, Grada, Komore, pripao im je i dar Posavske Hrvatske, županijskog tjednika.

Skip to content