Novosti

Natječaji

Natječaj za klimatske dječje bajke

Festival Perforacije u suradnji s udrugom Kapibara poziva na natječaj za klimatske bajke, u kojem će bajke biti magično prerađene poznate dječje bajke, kao rezultat klimatskih promjena. Natječaj je otvoren do 20. svibnja 2011.

Klimatske promjene vjerojatno su najznačajniji izazov čovječanstva u ovom stoljeću i potežu za sobom dvije (paralelne) opcije djelovanja – strategije ublažavanja negativnih utjecaja na okoliš i strategije prilagodbe nezaustavljivim promjenama koje su već počele. Obje strategije zahtijevaju informiranost i razumijevanje problematike, ne samo od strane znanstvenika, već i političkih elita, medija i najšire javnosti – pa tako i djece.
Vrijeme je da se i djeca educiraju o klimatskim promjenama, jer – djeca mogu promijeniti svijet.

Festival Perforacije u suradnji s udrugom Kapibara poziva da promijenite bajke onako kako su ljudi promijenili klimu.

Klimatske bajke trebaju biti magično prerađene poznate dječje bajke, priče ili pjesme u kojima se možda zekin potočić i nije smrznuo zbog globalnog zatopljenja, a princeza nije pronašla svojeg princa žabu, jer su žabe nestale iz obližnje močvare. Možda se Zlatokosa ne može odmoriti na krevetu, jer medvjedi više ne spavaju zimski san, dok ružno pače nikad ne bi našlo svoje jato zbog promjene migracijskih puteva ptica.

Uvjeti natječaja:

– jedan/na autor/ica – jedna bajka
– priča ne smije biti ranije objavljena
– tekst ne smije biti duži od 10 kartica (1 kartica je 1800 znakova s razmacima)
– rukopise poslane poštom ne vraćamo

Natječaj je otvoren do 20.05. i do tada se priče, uz kratku biografiju trebaju poslati mejlom na: perforacije@gmail.com ili poštom na

Perforacije Festival
Domino
Kranjčevićeva 11
10000 Zagreb

Rezultati će biti objavljeni 10.06. na stranici (www.perforacije.org i www.udruga-kapibara.hr). Autori čije priče budu objavljene, bit će honorirani sa 1.500,00 kuna bruto te će im biti poslana dva primjerka knjige.

Organizator ima pravo korištenja do dvije kartice teksta svih prijavljenih radova u promotivne svrhe natječaja i projekta bez naknade autorima.

Projekt je potpomognut sredstvima Program kulture 2007 – 2013 Europske Unije kroz mrežu Imagine 2020.

 

Skip to content