Novosti

Natječaji

Natječaj za Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju

Zaklada ERSTE po četvrti put raspisuje natječaj za Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju, u 13 zemalja srednje, istočne i jugoistočne Europe: Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Moldaviji, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu. Natječaj je otvoren za neprofitne organizacije koje žele prijaviti efikasne, inovativne i održive projekte koji doprinose društvenoj integraciji jedne (ili više) marginaliziranih skupina (etničkih manjina, osoba sa invaliditetom ili mentalnim poteškoćama, pripadnika LGBT populacije, ovisnika, djece, starijih, žena, beskućnika, Roma, emigranata, siromašnih, zatvorenika, prognanika, povratnika itd).

Prijave se mogu poslati do 18. studenog 2012. godine, putem web stranice  www.socialintegration.org/register

Pored nagrade u ukupnom iznosu od 610.000 eura, 33 pobjedničke organizacije (30 pobjedničkih projekata, dvije posebne nagrade žirija i jedna nagrada stručnog žirija), također će u naredne dvije godine imati podršku PR savjetnika u odnosima s javnošću. Pored toga, sve organizacije koje budu ušle u uži izbor (približno 130 organizacija iz svih zemalja sudionica) će biti pozvane da postanu dio Akademije nevladinih organizacija Zaklade ERSTE, u kojoj će razmjenjivati znanja i iskustva kako bi osnažile vlastite kapacitete u različitim područjima: odnosi s javnošću i odnosi sa medijima, prikupljanje novčanih sredstava, društveno poduzetništvo i organizacijski identitet.

Projekte će ocjenjivati međunarodni žiri. Pobjednici natječaja za Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju 2013 bit će proglašeni na svečanosti koja će biti održana u Beču, u lipnju 2013. godine.

 

Skip to content