Novosti

Natječaji

Natječaj za potporu Fonda

Program “Znanstvena suradnja” potiče znanstvena istraživanja kroz financiranje suradničkih projekata srednje veličine. Podupiru se istraživački projekti u Hrvatskoj koji doprinose ciljevima Fonda i koji uključuju suradnju s hrvatskom znanstvenom i stručnom dijasporom.

Cilj programa “Znanstvena suradnja”:Privući perspektivna znanstvena istraživanja u hrvatske tvrtke i institucije zajedno s njihovim međunarodnim ili privatnim financiranjem, pripadajućim znanjem, tehnologijom i potencijalnim znanstvenim rezultatima.

Cilj potpore “Preko granice”: Omogućiti znanstveniku ili stručnjaku iz Hrvatske da započne i ostvari suradnju sa znanstvenikom ili stručnjakom iz dijaspore. Potpora je namijenjena iskusnim hrvatskim znanstvenicima iz gospodarskog i akademskog sektora koji žele razvijati vlastitu produktivnost sudjelovanjem u većim međunarodnim projektima pomoću partnera iz inozemstva.

Prijaviti se mogu: a) Izvrsni i iskusni hrvatski ili strani znanstvenici i stručnjaci koji žive i rade u Hrvatskoj i koji žele započeti i uspostaviti suradnju s izvrsnim znanstvenicima i stručnjacima hrvatskog porijekla koji su izgradili karijeru u inozemstvu i tamo žive i rade. i b) Izvrsni i iskusni znanstvenici i stručnjaci hrvatske nacionalnosti ili porijekla koji žive i rade u inozemstvu i žele započeti i uspostaviti suradnju s partnerima u Hrvatskoj.

Najveći iznos potpore:  1 500 000  HRK
Rok za prijavu: Petak, 01. veljače 2013., do ponoći
Skip to content