Novosti

Natječaji

Natječaj za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić

Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” je utemeljio Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek 2009. godine u čast jednog od svojih utemeljitelja, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića

Nagrada i priznanja se dodjeljuju za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Nagradom i priznanjima “Krunoslav Sukić” želi se pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki te građanskih inicijativa u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Prepoznavanje i uvažavanje djelovanja za zajedničko dobro je zahvala nominiranima i ohrabrenje za druge građane da političku moć koju imaju pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.

Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” se dodjeljuje osobama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica i novčani iznos od 5.000 HRK.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić” dodjeljuje se osobama za njihov rad u lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj.

Priznanje za nenasilnu akciju godine u Republici Hrvatskoj dodjeljuje se osobama / organizacijama / inicijativama.

Nominacije se primaju od 5. rujna do 15. studenoga 2011.g.

 

Skip to content