Novosti

Novosti

Novi ciklus radionica u okviru Fonda za ulaganje u znanost i inovacije

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u suradnji s konzorcijem Human Dynamics organizira novi ciklus radionica na temu transfera tehnologije u okviru Fonda za ulaganje u znanost i inovacije (Science and Innovation Investment Fund – SIIF).

Fond za ulaganje u znanost i inovacije jedna je od operacija iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost. Operacija se provodi kroz: (1) ugovor o uslugama, tj. konzultantske usluge za pomoć u pripremi i implementaciji projektnih prijedloga, te (2) shemu za dodjelu bespovratnih sredstava (grantova).

Cilj Fonda je izgradnja kapaciteta u području transfera tehnologija i komercijalizacije istraživačkih rezultata na javnim visokoškolskim ustanovama i javnim istraživačkim organizacijama.

Prvi natječaj za bespovratna sredstva iz SIIF-a objavljen je u svibnju 2009. s dva roka za dostavu projektnih prijedloga (u rujnu 2009. te u svibnju 2010). Ministarstvo priprema i drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga za bespovratna sredstva iz Fonda.

U svrhu što bolje pripremljenosti i apsorpcije sredstava već je održan niz radionica na temu transfera tehnologija i upravljanja projektom. Novi ciklus radionica na temu transfera tehnologija namijenjen je također predstavnicima institucija potencijalnih korisnika bespovratnih sredstava (javne visokoškolske ustanove i javni istraživački instituti).

Dvodnevne radionice na engleskom jeziku održavat će se tijekom mjeseca rujna, listopada i studenoga u većim hrvatskim gradovima.

Poziv na radionice i raspored možete preuzeti u nastavku.

Svi detalji o radionicama bit će dostupni i na novoj web-stranici SIIF-a.

Skip to content