Novosti

Novosti

Novi jamstveni programi HAMAG INVEST-a

U cilju daljnje modernizacije i pojednostavljenja svojih jamstvenih programa, HAMAG INVEST je odlučio ujediniti svoje jamstvene programe u 3 jedinstvena programa.  Jamstveni model mijenja se na način da prati razvojni ciklus poduzeća, od poduzeća početnika do poduzeća u zreloj fazi rasta. Izmjene jamstvenih programa donose značajne novosti u financiranju poduzetnika, pogotovo početnika kojima će biti omogućeni značajno veći iznosi i postotci jamstava. Novi jamstveni programi su:
*  EU početnik
*  Rastimo zajedno dok se jamstvenom programu Poljoprivrednici produžuje rok do 30.06.2016. godine.

EU početnik je nasljednik jamstvenog programa Novi poduzetnici koji modernizacijom postaje program koji prati sve potrebe poduzetnika početnika, od obrtnih sredstava do investicijskih potreba. Izmjene ovog programa omogućene su uspješnim završetkom pregovora HAMAG INVEST-a s Europskim investicijskim fondom (EIF). EIF će za svako izdano jamstvo HAMAG INVEST-a početnicima dati svoje kontra jamstvo u iznosu od 50% jamstva. Takav prvoklasan instrument osiguranja omogućio je HAMAG INVEST-u značajnije izlaganje rizicima, sve u cilju jače podrške poduzećima. Poduzetnici će u okviru ovog programa biti u mogućnosti dobiti 80% – tna jamstva u maksimalnom iznosu od 10 milijuna kuna uz zadužnicu kao jedini instrument osiguranja.

Potrebe poduzetnika koji posluju dulje od 2 godine HAMAG INVEST prati novim jamstvenim programom Rastimo zajedno. Unutar tog programa maksimalno jamstvo iznosi 50% glavnice kredita, a maksimalni iznos jamstva iznosi 18 milijuna kuna. Poduzetnici inovatori u mogućnosti su dobiti jamstvo od 70% glavnice kredita s maksimalnim iznosom od 7 milijuna kuna.

Ovakve izmjene jamstvenih programa omogućit će daljnji rast broja i iznosa odobrenih jamstava poduzetnicima u Republici Hrvatskoj. Time se poduzetništvu značajno olakšava pristup jeftinijim izvorima financiranja za potrebe rasta i razvoja svog poslovanja.

Opširnije

Skip to content