Novosti

Novosti

OKRUGLI STOL – HZZO

Prateći dio i ovogodišnjeg, 13. Katarinskog sajma su okrugli stolovi o aktualnim temama koje zaokupljaju obrtnike i poduzetnike.

Okrugli stol na temu “Raspoloživost za rad u građevinskoj i drvoprerađivačkoj djelatnosti” održan je u četvrtog dana Sajma, u Velikoj vijećnici Gradske uprave. Okupio je poslodavce iz građevinske i drvoprerađivačke djelatnosti, predstavnike obrazovnog sustava, razvojnih agencija grada i županije, kao i ostale zainteresirane subjekte na tržištu rada.

Okrugli stol je organizirala brodska Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz potporu županijske gospodarske i obrtničke komore. Uvodna izlaganja o teškoćama s pronalaženjem dovoljno stručnog kadra na tržištu rada pripremili su predstavnici brodskih tvrtki: Visokogradnje, Fenix GIU i Stolarije Jasen.    Nakon zanimljive rasprave zaključeno je kako je u mijenjanju dosadašnjeg negativnog nesklada obrazovnog sustava s potrebama gospodarstva nužan novi, aktivniji pristup i povezanost svih zainteresiranih čimbenika, od gospodarskih subjekata, poslovnih udruga, školskih institucija do roditelja, uz bolje medijsko predstavljanje novih trendova na tržištu rada.

Cilj okruglog stola je aktualizacija problema nedostatka kvalificiranog kadra u navedenim djelatnostima, kao i identifikacija konkretnih uzroka poteškoća, te osmišljavanje budućih aktivnosti u suradnji sa svim zainteresiranim subjektima na tržištu rada kako bi se ublažio, a ako je moguće i prevladao nedostatak kvalificiranog građevinskog i drvoprerađivačkog kadra.

Skip to content