– U gulašu se nalazi 400 kilograma svinjskog i junećeg mesa, 60 kilograma crvenog luka, 100 kilograma krumpira, ostalo su začini, crvena paprika, svježa ljuta feferonka i vino – rekao je glavni kuhar.
Da bi vinogradarski gulaš opravdao naziv dodano mu je 10 litara crnog vina i to s ovog podneblja, ali uz jednu litru Kašteleta, jer bez njega to ne ide, kaže Miodragović. Priprema je za ovaj gulaš trajala dva dana, a prije nego se počelo s kuhanjem sve je javnobilježnički popisano, jer tako nalažu pravila u natjecanju za Guinnessa.
Kišovito i hladno vrijeme nije omelo posjetitelje, koji su, i do sat vremena, čekali na svoju porciju. Inače, cijena jedne porcije bila je simboličnih pet kuna, a sav je prihod od prodaje je otišao u humanitarne svrhe i to za kupnju ultrazvučnog aparata za rano dijagnosticiranje leukemije i limfoma, a čiju kupnju je inicirala Hrvatska udruga leukemija i limfomi, (HULL) Podružnica Slavonski Brod.