Novosti

Novosti

13. KATARINSKI SAJAM (24. – 28.11)

Grad Slavonski Brod i ove je godine organizirao tradicionalni 13. Katarinski sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u razdoblju od 24. do 28. studenog 2008. godine. Ulogu izvršnih organizatora, po prvi puta, preuzeli su Razvojna agencija Grada i Poduzetnički inkubator Brodin.

Na sajmu se predstavilo preko 150 izlagača iz svih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH i Vojvodine te je i ove godine Sajam imao međunarodni karakter. Sajam se održavao u grijanoj montažnoj sajamskoj hali površine 2000 m2 smještenoj u Tvrđavi Brod, zaštićenom spomeniku kulture nulte kategorije i najvećem takvom objektu kontinentalne Hrvatske. Dio izlagača predstavio će se i na vanjskim štandovima-klupama i površinama (luna park, zračni tobogan, prikolice, kontejneri) te se ukupna površina koju su koristili izlagači popela na oko 3000 m2.

Asortiman proizvoda, usluga i djelatnosti koji su izlagači ponudili posjetiteljima je bio zaista raznolik. Tu su se našla Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji su nudili domaće poljoprivredne proizvode, bili su tu su i pčelari, užari, proizvođači domaćih kolača, proizvođači svijeća, drvotokari, urari, proizvođači tamburica, vezilje, zlatovezilje, udruge koje njeguju narodnu baštinu….

Kao posebnu atrakciju trebamo istaći 1. Sajam antikviteta koji se za vrijeme trajanja Katarinskog sajma održavao unutar sajamskog prostora. Na njemu je izlagalo devet izlagača sa mnoštvom zanimljivih eksponata koji su privukli pažnju posjetitelja. Među brojnim zanimljivim izloženim stvarima izdvajamo Bibliju na mađarskom jeziku iz 60-tih godina 19. stoljeća, zidni sat i secesijski luster s početka prošlog stoljeća, kao i velik broj umjetničkih slika iz bliže i dalje prošlosti.

Iako ovogodišnji Sajam nije obuhvatio niti jedan dan vikenda, kada je posjeta tradicionalno najveća, broj posjetitelja se, u odnosu na prošlu godinu, povećao te je na sajamskom prostoru bilo između 1500 i 2000 posjetitelja po danu. Razlog tomu je, uz raznolik spektar izlagača, i bogat popratni sadržaj,  iz kojeg izdvajamo spektakularni piroglazbeni vatromet, kuhanje vinogradarskog gulaša, nastup brodske rock grupe “Stage”, Dječji Katarinski sajam… I na kraju, po ocjenama izlagača kao i posjetitelja, ovogodišnji Sajam je bio najbolji do sada.

Skip to content