Novosti

Novosti

Okrugli stol – Zakon o javnoj nabavi

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva godine održan je 29. studenog 2010. okrugli stol na temu predstavljanja prvog radnog nacrta izmjena Zakona o javnoj nabavi.

Okrugli stol održan je u sklopu “Projekta aktivnog policy zagovaranja” koji provodi udruga Partnerstvo za društveni razvoj, a na njemu su sudjelovali predstavnici institucija sustava javne nabave te naručitelja i ponuditelja koje su predstavljali Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Udruge općina u Republici Hrvatskoj, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice županija.

Na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici Delegacije Europske unije te Veleposlanstva Švedske.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva predstavili su prvi radni nacrt izmjena Zakona o javnoj nabavi, a koji predstavlja podlogu za daljnju sveobuhvatnu javnu raspravu koja će rezultirati konačnim prijedlogom Zakona.

Planiranim izmjena i dopunama provest će se dodatno usklađivanje s relevantnim propisima Europske unije, posebice za vezano za nove propise kao što je Direktiva o postupcima nabave u području obrane i sigurnosti, a dodatno se planira i uvođenje izmjena i dopuna koje će doprinjeti transparentnijem i učinkovitijem sustavu javne nabave.

Tijekom rasprave analazirana su dosadašnja iskustva u provedbi postupaka javne nabave i prijedlozi zakonodavnih izmjena koje je potrebno uvrstiti s ciljem njihova daljnjeg unapređenja.

mingo.hr
Skip to content