Novosti

Novosti

Olakšano ulaganje u turizam

U Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR), 15. veljače 2012. godine, predstavljeni su novi uvjeti vezani uz smanjenje kamatnih stopa po postojećim kreditnim programima, od kojih se dio odnosi i na turizam, te nove kreditne programe.

Cilj ove privremene mjere, koja se odnosi na kredite odobrene u 2012. godini, je gospodarstvenicima olakšati poslovanje i omogućiti povećanje konkurentnosti te potaknuti nova ulaganja, između ostalih, i u turizmu, i to onih koja se odnose na:

* izgradnju novih hotela više kategorije (4 i više zvjezdica)
* uvođenje i proširenje turističkih sadržaja
* razvoj ruralnog turizma
* smještajne kapacitete u okviru kulturno zaštićenih objekata
* izgradnju ili adaptaciju energetski učinkovitih hotela (tzv. zeleni krediti)

Nove kamate unutar kreditnog programa za turizam, ovisno o kategoriji, iznose 1, 3 ili 5 posto.

Podsjećamo, smanjenje kamatnih stopa privremena je mjera i odnosi se na kredite odobrene u 2012. godini. No, krediti odobreni u razdoblju od 1. siječnja 2012. godine do trenutka stupanja na snagu novih uvjeta kreditiranja također mogu računati na snižene kamatne stope ukoliko udovoljavaju važećim propisima o odobrenju potpora male vrijednosti.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) – ima aktualna dva programa: Veliki projekti u turizmu – Program kreditiranja turističkog sektora i Priprema sezone – program kreditiranja pripreme turističke sezone

Više informacija:

HBOR
www.hbor.hr
tel. +385 1 4591 666

Skip to content