Novosti

Natječaji

Otvoren natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017“

„Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2017) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu EEPA 2017 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije te Island, Norveška, Srbija i Turska.

Natječaj je otvoren za:
– nacionalne organizacije
– gradove i općine
– regije i zajednice
– javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika
– obrazovne programe i poslovne organizacije

Dodijelit će se dvije vrste EEPA nagrada:

 1. Pobjednicima u svakoj od ukupno pet kategorija
 2. Glavnom pobjedniku – Velika nagrada žirija (za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od pet kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi)

EEPA 2017 pet kategorija:

 1. Promicanje poduzetničkog duha
 2. Ulaganje u poduzetničke vještine
 3. Poboljšanje poslovnog okruženja
 4. Poticanje internacionalizacije poslovanja
 5. Odgovorno i uključivo poduzetništvo

Svi kandidati koje su za EEPA 2017 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2017 nagrada, koja će se održati 24. studenog 2017. godine  u Tallinnu, Estonija.

Kvalificiranje za EEPA 2017 nagradu odvija se u dvije faze:

 1. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koordinira natječaj EEPA 2017 na nacionalnoj razini te putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija, odabire dva projekta iz dvije različite kategorije koje nadalje kandidira na EU razinu.
 2. Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji razmatra prijave svih zemalja koje sudjeluju u EEPA 2017 natječaju i vrši odabir na EU razini.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

Prijave je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, u Obrascu za prijavu (Obrazac Europske komisije) koji se nalazi u prilogu. Vaš ispunjeni i potpisani Obrazac za prijavu treba sadržavati Sinopsis prijave – 1 stranica te Obrazac za prijavu – 9 stranica (ukupno maksimalno 10 stranica).

Kako biste bili upoznati sa svim potrebnim informacijama vezanima za natječaj i prijavu, potrebno je pročitati i Upute za prijavu (Operativni priručnik Europske komisije) koji se nalazi u prilogu.

Prijave je potrebno dostaviti elektroničkim putem, u word i pdf formatu na sljedeće adrese:

 1. Lučijana Bilandžić, Samostalna služba za europske i međunarodne poslove
  e-mail: lucijana.bilandzic@mingo.hr; Tel: 01/6106355
 2. Mislav Marciuš, Služba za strukovno obrazovanje, klastere i zadruge
  e-mail: mislav.marcius@mingo.hr; Tel: 01/6109758

Krajnji rok za dostavu prijava je 21. lipnja 2017. godine.

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na:
http://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards_en

PRILOZI:

 1. EEPA 2017 OBRAZAC ZA PRIJAVU
 2. EEPA 2017 UPUTE ZA PRIJAVU (OPERATIVNI PRIRUČNIK)

mingo.hr

Skip to content