Novosti

Natječaji

Otvoren natječaj “Promocija tehnologije električnih vozila”

U okviru Programa EU za poduzetništvo i inovacije (CIP EIP) otvoren je natječaj za dostavu projektnih prijedloga nazivaPromocija tehnologije električnih vozila (29/G/ENT/CIP/12/C/N05S00).

Program provodi centralizirano Opća uprava za poduzetništvo i industriju Europske komisije kojoj se izravno podnose projektni prijedlozi.

Opći cilj natječaja je podizanje razine društvene svijesti o visokim performansama električnih vozila i korisnosti njihove uporabe te u isto vrijeme adresiranje određenih čimbenika koji su pridonijeli oklijevanju dijela javnosti pri kupnji električnih vozila.

Projektni prijedlozi trebaju pokazati sposobnost privlačenja pozornosti javnosti te ujedno moći obraditi temu o elektro-mobilnosti na način da potencijalni potrošači mogu stvoriti dobro informirano mišljenje o budućim električnim automobilima.

Ciljna skupina, osim opće javnosti, auto entuzijasta i medija, su također i specifične interesne skupine, kao što su proizvođači vozila, energetski dobavljači, dobavljači pojednih komponenti vozila, nevladine organizacije i vlada. Projektni prijedlog treba sadržavati pokazatelje kojima bi se mjerila razina ispunjavanja traženih ciljeva među ciljnim skupinama.

Poziv se sastoji od dva odgovarajuća LOT-a za određene ciljeve. Podnositelji projektnih prijedloga mogu sudjelovati u dva LOT-a podnošenjem prijedloga za svaki LOT odvojeno.

LOT 1: Kompletna gradnja električnih automobila posebno dizajniranih za natjecanja.Cilj je izraditi vozilo čije su performanse što je moguće sličnije automobilima sličnih karakteristika, koje pokreću konvencionalna goriva.

EU sufinancira najviše 50% troškova ukupne vrijednosti projekta.

Maksimalno EU sufinanciranje: 2.000.000 eura.

LOT 2: Organizacija javnog događanja koji uključuje demonstracijsku vožnju električnog automobila izgrađenog u okviru LOT 1.

EU sufinancira najviše 50% troškova ukupne vrijednosti projekta.

Maksimalno EU sufinanciranje: 300.000 eura.

Dokumentacija je dostupna strategija.hr

 

Skip to content