Novosti

Natječaji

Passion for Freedom Festival

Passion for Freedom Festival održava se od 3. do 10. studenog u Londonu, UK. Pozivaju se umjetnici i književnici čiji rad obuhvaća područje ljudskih prava i slobode izražavanja, da se do 28. rujna prijave za sudjelovanje.

Festival promiče slobodu i jednaka prava za sve građane te sekularizam. Umjetničko izražavanje utjelovljeno u izjavi ‘Jedan zakon za sve’ usmjereno je na izlaganje diskriminacijske prirode sudova koji se baziraju na religiji, te na poticanje jednakih prava. Pozivaju se umjetnici da stvaraju radove koji promoviraju otvorenu raspravu o temama koje mogu biti vješto ispuštene u politički korektnim krugovima.

‘Postoje režimi koji se boje umjetnika, ali umjetnici se ne boje režima’ KM kustos.

Sudjelovati mogu vizualni umjetnici s područja slikarstva, skulpture, crteža, tiska, fotografije, mixed media, instalacije i videa. Dimenzije su ograničene na 1.5 m u širinu (za dvodimenzionalne radove), te 2.5 m visine i 1.5 m širine i dubine (za trodimenzionalne radove), 15 minuta za video radove. Rad mira biti produciran nakon 2010.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 15 ?. Umjetnik može poslati sliku jednog rada (radovi koji čine seriju, tretirat će se kao jedan rad), u jpg formatu, veličine 1MB, 600 pixela visine ili širine. Video radovi šalju se na DVD-u, miniDV-u ili CD-u.

Prijavnicu je potrebno ispuniti u Word formatu, otisnuti je i potpisati (ukoliko se šalje elektronski, potpisanu je prijavnicu potrebno skenirati), te poslati na submissions@passionforfreedom.co.uk

CD/DVD/mini DV poslati na:
BM BOX 5238
London, WC1N 3XX

 

Skip to content