Novosti

Novosti

Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju

Društvo za oblikovanje održivog razvoja poziva vas na sudjelovanje na dvodnevnoj konferenciji “Pokrenimo zajednicu – zajedničkim djelovanjem do nižih računa za energiju“, koja će se održati u hotelu Arcotel Allegra u Zagrebu, 31. siječnja i 1. veljače 2012. godine.

Cilj konferencije je potaknuti javni dijalog o energetskoj učinkovitosti i širu provedbu mjera energetske učinkovitosti djelovanjem na lokalnoj razini. S ciljem motiviranja lokalnih zajednica na štednju energije i provedbu mjera energetske učinkovitosti, na konferenciji će se govoriti o:

* načinima motiviranja građana za sudjelovanje u aktivnostima za ostvarenje energetskih uštede
* primjerima edukacije i aktivnog uključivanja učenika u osnovnim i srednjim školama u projekte uštede energije i energetske učinkovitosti,
* primjerima i načinima uključivanja organizacija civilnog društva u promociju mjera uštede energije i energetske učinkovitosti na lokalnoj razini,
* važnosti štednje energije i  energetske učinkovitosti te o dobrobitima za građane i društvo koje iz njih proizlaze,
* mogućnostima za pojedince na svim razinama da svojim individualnim djelovanjem doprinesu nacionalnim i globalnim ciljevima zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena, te prvenstveno da pozitivno utječu na smanjenje vlastitih izdataka za potrebe energije i stvore ugodnije uvjete stanovanja.

Ciljne skupine kojima je namijenjena ova konferencija prvenstveno su:

* predstavnici nacionalne i lokalne izvršne i zakonodavne vlasti,
* organizacije civilnog društva kao inicijatori  društvenih promjena na lokalnoj razini,
* predstavnici obrazovnih institucija,
* predstavnici medija,
* svi građani zainteresirani za ostvarivanje energetskih ušteda i sudjelovanje u provedbi mjera energetske učinkovitosti.

Preliminarni program konferencije nalazi se ovdje. Radni jezici su hrvatski i engleski uz osiguran simultani prijevod. Konferencija se provodi uz financijsku podršku Europske unije putem programa IPA 2008, Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ) te Grada Zagreba.

Opširnije

Skip to content