Novosti

Novosti

Pokrenute službene mrežne stranice Nacionalnog Europass centra Hrvatska

Službene mrežne stranice Nacionalnog Europass centra Hrvatska (NEC Hrvatska) koji je sastavni dio Agencije za mobilnost i programe Europske unije pokrenute su na domeni www.europass.hr.

Nacionalni Europass centar Hrvatska formalno je osnovan 1. siječnja 2011. godine kad je Republika Hrvatska započela s punopravnim sudjelovanjem u Programu za cjeloživotno učenje.

Inicijativa Europass, koja čini okosnicu svih aktivnosti  u nacionalnim centrima, jest portfelj od pet dokumenata (Europass životopis, Europass jezična putovnica, Europass dopunska isprava o studiju, Europass dodatak svjedodžbi i Europass mobilnost) namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i lako usporediv način. Europass dokumenti koji uvelike pridonose transparentnosti kvalifikacija i sposobnosti smatraju se vrlo važnim sredstvom za postizanje osobnih i profesionalnih ciljeva, a posebno su korisni pojedincima koje zanima stalan ili privremeni rad u inozemstvu, stručno usavršavanje ili stjecanje novih akademskih iskustava. Međutim, Europass dokumenti ne pružaju mnoštvo prednosti samo osobama koje traže posao ili se žele dodatno školovati, već i poslodavcima koji, služeći se njima, dobivaju uvid u znanja, vještine i sposobnosti potencijalnih zaposlenika na jednostavan, pregledan i razumljiv način. U svakoj europskoj državi Nacionalni Europass centar koordinira sve aktivnosti vezane za Europass dokumente.

Europass  inicijativa u praksi provodi jedno od temeljnih načela Europske unije: pravo građana na slobodu kretanja u cijeloj Europi.

Više informacija o Nacionalnom Europass centru Hrvatska pogledajte na www.europass.hr.

Više o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije pogledajte na www.europass.hr.

Za dodatna pitanja možete se javiti elektroničkim putem na: pr@mobilnost.hr, ili putem telefona na: 01 / 5005 959.

strategija.hr
Skip to content