Novosti

Natječaji

Pokretanje Europske nagrade za društvene inovacije

Važnost društvene inovacije jest u iznalaženju i stvaranju boljih načina za rješavanja nekih od najvećih društvenih problema. Nema dvojbe da današnja financijska i ekonomska kriza tu potrebu čini važnijom nego ikad. Europska komisija ovdje igra veliku ulogu pružajući podršku inovacijama koje mogu pomoći izgraditi put ka izlasku iz krize i zbog toga je 1. listopada ove godine odlučila uspostaviti Europsku nagradu za  društvene inovacije

Oslobodimo potencijal danas za posao sutra”– to je podnaslov natječaja nazvanog po preminulom portugalskom inovatoru, Diogu Vasconcelosu. Natječaj je otvoren za sve one koji žele ponuditi svoje ideje za stvaranje boljih i novih poslova u Europi.  Na objavljeni pozivni natječaj mogu se javiti pravne osobe ili rezidenti država članica EU-a ali i oni koji dolaze iz država koje su sklopile sporazum za sudjelovanje u CIP – programu za konkurentnost i inovacije (među njima je i Hrvatska) – uključujući i pojedince, organizacije ili neformalne grupe. Oni koji se uspješno plasiraju u polufinale stječu pravo na stručno mentorstvo u trajanju od 9 mjeseci. Svrha i cilj ovog procesa mentorstva je pomoći uspješnim kandidatima, pobjednicima natječaja, da svoje ideje transformiraju u održivi poslovni poduhvat.

Europska komisija će u mjesecu svibnju slijedeće godine, pobjednicima natječaja podijeliti tri nagrade u novčanom iznosu od 20.000 eura.

Opširnije

Skip to content