Novosti

Novosti

Potpisan Ugovor o osnivanju BICRO BIOCENTAR d.o.o.

U srijedu, 25. svibnja 2011. u 10 sati, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa svečano su potpisani Društveni ugovor BICRO BIOCENTAR d.o.o. i Ugovor o provedbi projekta Inkubacijskog centra za bioznanosti (BICRO BIOCENTRA) između Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO), Sveučilišta u Zagrebu i Grada Zagreba.

Ugovore su u nazočnosti ministra znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovana Fuchsa  potpisali ravnatelj Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO) Dalibor Marijanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

BICRO BIOCENTAR d.o.o. osniva se kao tvrtka koja će upravljati Inkubacijskim centrom za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije (BIOCentar). Njezin temeljni kapital sastoji se od tri poslovna udjela, od čega Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO) financira 60%, Sveučilište u Zagrebu 27%, a Grad Zagreb 13% temeljnog kapitala tvrtke.

BIOCentar, projekt vrijedan 18.823.995,70 EUR (oko 140 milijuna kuna), nalazit će se u okviru kampusa Sveučilišta u Zagrebu na Borongaju. Riječ je o inkubacijskom centru površine oko 4500 četvornih metara, prvom centru takve vrste u Republici Hrvatskoj i jedinstvenom projektu u regiji, koji u posebno osmišljenom okružju udružuje centralni laboratorij, priručne laboratorije i uredske prostore kako bi poduzećima u razvoju u području bioznanosti pružio sve potrebne uvjete za obavljanje njihove djelatnosti.

BIOCentar se financira iz Instrumenta pretpristupne pomoći Europske Unije (IPA), u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost. Europska komisija odobrila je financiranje projekta u veljači 2011.

Skip to content