Novosti

Novosti

SMEPASS – Promocija i pružanje savjetodavnih usluga

Program za podršku SMEPASS namijenjen je poboljšavanju tržišne konkurentnosti malim i srednjim poduzetnicima u Hrvatskoj kroz pružanje iznimno praktične i profesionalne podrške hrvatskim malim i srednje velikim tvrtkama. Program je besplatan.

Program podrške dostupan je svim malim i srednje velikim tvrtkama s do 250 zaposlenih. Za uspjeh programa ključna je potpuna predanost rukovodstva svake male i srednje velike tvrtke. Svaki pojedinačni projekt iz programa SMEPASS prilagodit će se specifičnim potrebama tvrtke. Stručni konzultanti, pažljivo odabrani upravo zbog svog iskustva u radu u određenoj gospodarskoj grani te na zahtjevnim slučajevima, blisko će surađivati sa svakom tvrtkom. U sklopu programa SMEPASS pružat će se dvije vrste usluga, a obje su ključne za konkurentnost malim i srednjim poduzetnicima.

Marketing i razvoj proizvoda

* Istraživanje tržišta – razumijevanje tržišta
* Praktični marketinški planovi
* Razvoj proizvoda – usklađivanje proizvoda s tržišnim potrebama
* Prodajni i distribucijski kanali
* Izvoz i međunarodni razvoj poslovanja

Poboljšanje kvalitete

* Kontrola kvalitete – sistematski pristup isporuci kvalitete
* Sustav upravljanja kvalitetom – postizanje dosljedne kvalitete
* Potpuno upravljanje kvalitetom – holistički pristup kvaliteti

Prava snaga programa SMEPASS leži u tome što svaka mala i srednje velika tvrtka može s gore navedenog popisa odabrati specifične probleme s područja marketinga / razvoja proizvoda i poboljšanja kvalitete koje želi riješiti. Imenovani konzultant surađivat će s upravljačkim timom te će kroz kratak i praktičan dijagnostički postupak u suradnji s upravom odrediti koji su ključni problemi s kojima se tvrtka suočava tijekom razvoja poslovanja. Svaki projekt iz programa podrške SMEPASS prilagodit će se rješavanju problema koji se zajednički odrede tijekom dijagnostičkog postupka. Projekt će obuhvaćati najviše 20 dana “stručne” podrške, najčešće raspoređenih na razdoblje do tri mjeseca.

Opširnije

Skip to content