Novosti

Natječaji

Potpore za projekte održive urbane mobilnosti

Europska komisija prošli je tjedan pokrenula kampanju o održivoj urbanoj mobilnosti te tako započela trogodišnju inicijativu čiji je cilj podržati aktivnosti vezane uz održivu urbanu mobilnost u 31 zemlji.

Nagradni fond od 500 tisuća eura poduprijeti će akcije koje demonstriraju značajne umrežavajuće i multiplicirajuće učinke na lokalnoj, regionalnoj i/ili nacionalnoj, a čak i EU razini. Pojedinci, nekomercijalni subjekti (škole, nevladine organizacije, javna uprava itd.) te gospodarski subjekti imaju pravo na podnošenje zahtjeva za financijskom potporom ukupne vrijednosti do 7000 eura od strane Europske komisije.

Kampanja također potiče inicijative kao što su nagrada za europske gradove na temelju njihovih planova održivog javnog prijevoza te koordinirane aktivnosti podizanje svijesti i događanja u 31 zemlji sudionici (EU 27, EEA i Hrvatska).

Kampanja o održivoj urbanoj mobilnosti povezana je s Europskim tjednom mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna svake godine, a kulminira danom bez automobila. Kampanjom upravlja Opća uprava za mobilnosti i promet, dok je za financiranje zadužen program Intelligent Energy Europe.

Opširnije

 

Skip to content