Novosti

Natječaji

Poziv na suradnju na grčkim projektima kulture

WORLD-CEF, grčka organizacija za kulturni menadžment, poziva potencijalne partnere da se prijave za suradnju u okviru programa Kultura 2007 – 2013. Trajanje projekata planirano je za razdoblje od svibnja 2013. do rujna 2014., a projekti se prijavljuju za program suradnje Strand 1.2.1. Rok prijave ističe i rujnu 2012.

Prijave se primaju za pet novih projekata:

‘Igra života’
Projekt izvedbenih umjetnosti ‘Igra života’ želi razvijati tehnike izvedbenih umjetnosti, inspirirane ‘Igrama od krvoprolića’ Eugenea Ionescoa. Polazeći od suradnje glumaca i plesača, ‘Igra života’ istražuje moderne europske teme iz stvarnog života, na društvenopolitičkoj i psihoemocionalnoj razini, koristeći perspektivu smrti, kao što je zadano u Ionescovoj drami i teatru apsurda. Ovo nastojanje nema za cilj samo potaknuti dublju svijest i shvaćanje moderne europske realnosti, već stvaranje nove abecede modernog izvedbenog umjetnika.
Zajednički rad uključuje: radionice, seminare, simpozij, plesne / kazališne izvedbe, vizualne / multimedijalne umjetničke scenografije za predstave, originalnu glazbu skladanu za kazališne predstave itd.
Traže se suorganizatori / partneri iz plesnih i multimedijskih kompanija.

‘Pobjegni iz moje zemlje, pobjegni kroz umjetnost’
Od antičkih vremena do danas imigranti svih vrsta bili su prvi koji su se uključivali u procese kulturne mobilnosti, u kojima različiti narodi, jezici, religije, običaju mogu skladno koegzistirati ili biti u stanju trajne bitke. Projekt ‘Pobjegni iz moje zemlje, pobjegni kroz umjetnost’ fokusira se na one ljude koji napuštaju svoju domovinu u nadi da će pronaći novi dom, noseći sa sobom svoje korijene. Koristeći umjetnost kao temelj za kulturno povezivanje, projekt će kreirati alate za nježniji svijet, osjetljiviji prema različitosti.
Zajednički rad uključuje: umjetničke i društveno znanstvene radionice, seminare na temu interkulturalizma i multikulturalizma, simpozij, umjetničku izložbu o tranziciji, kazališnu predstavu koja istražuje migracije putem plesa, vizualnih i multimedijskih alata, originalnu glazbu skladanu za kazališne predstave itd.
Traže se suorganizatori / partneri iz kazališnih, plesnih i multimedijskih kompanija.

‘Nebo’
‘Nebo’ je projekt izvedbene umjetnosti inspiriran Jeanom Genetom i njegovim radom, osobito novelom ‘Svađa u Brestu’. Naglasak je na interpretaciji i daljnjem razvijanju Genetove filozofije riječi i slika od strane izvedbenih umjetnika te u konačnici na istraživanju pitanja koja proizlaze iz Genetovog svijeta, kao što su pravda i nepravda, kazna, odbacivanje, raznolikost, rasizam, autoritet, degradacija ljudskog postojanja i njegova vrijednost, itd.; pitanja koja imaju snažan utjecaj na suvremeni svijet kakav poznamo. Projekt se realizira u europskim lučkim gradovima, odajući počast emblematskim lokusima u djelima Jeana Geneta, kao što su luke.
Zajednički rad uključuje: radionice, seminare, simpozij, kazališnu predstavu, vizualne / multimedijalne umjetničke scenografije za predstave, originalnu glazbu skladanu za kazališne predstave, izložbu digitalne fotografije itd.

‘Šareni svijet’
Kazalište je uvijek procesuiralo društvene probleme, s ciljem da društvo postane svjesnije razloga našeg ponašanja. Jedna od najnapetijih pitanja suvremene Europe odnose se na imigraciju, rasizam, strahove i predrasude o imigrantima, sukobe između njih i lokalnog stanovništva. ‘Šareni svijet’ je projekt izvedbene umjetnosti usmjeren primarno djeci kao ciljnoj skupini, s ciljem borbe protiv predrasuda i rasizma. Korištenjem kazališnih tehnika s djecom, projekt će potaknuti obostrano razumijevanje, poštovanje i toleranciju.
Zajednički rad uključuje: radionice, seminare, simpozij, dječju kazališnu predstavu, umjetničku izložbu, vizualne / multimedijalne umjetničke scenografije za predstave, originalnu glazbu skladanu za kazališne predstave.

‘Vječni sukob’
Projekt izvedbene umjetnosti koji se bavi bitkom između muške i ženske energije u kazalištu, što se vidi u radu europske dramaturgije, polazeći od grčkog antičkog kazališta pa do danas. Koristeći originalnu metodu pristupa kazališnom liku i formi, struktura čitave kazališne predstave bazira se na energetskim poljima i filozofiji samokoncentracije, a projekt će u konačnici pokušati pokazati snažnu perspektivu vječnog jedinstva muške i ženske energije.
Zajednički rad uključuje: radionice, seminare, simpozij, kazališnu predstavu, vizualne / multimedijalne umjetničke scenografije za predstave, originalnu glazbu skladanu za kazališne predstave.

Kontakt:
Evi Sfikaki – WORLD-CEF Cultural Management
27, Efroniou Street
11634 Athens
Greece
Tel ++30 210-75 66 120Ž
Mobile ++30 697 283 7020
Fax ++ 30 210-67 544 62
worldcef@otenet.gr

 

Skip to content