Novosti

Natječaji

Poziv za prijavu programa udruga za razvoj volonterstva

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisuje Poziv za prijavu programa udruga za razvoj volonterstva na području Republike Hrvatske za razdoblje od 2012. do 2014. godine uz odobrenje financijskih sredstava u 2012. godini.
Svrha ovog Poziva je prikupljanje i sufinanciranje programa udruga koje rade na izgradnji volonterske infrastrukture u Republici Hrvatskoj sa ciljem promoviranja, vrednovanja i razvoja volonterskih aktivnosti / usluga na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Prijave na ovaj Poziv mogu podnijeti udruge koje aktivno djeluju kao:

* Lokalni volonterski centri koji djeluju na području lokalne zajednice (grada ili županije) na promicanju volontiranja, razmjeni informacija o ponudi i potražnji volontera te obrazovanju o upravljanju volonterima i građana o volontiranju.
* Regionalni volonterski centri koji djeluju na području regije (nekoliko županija) na promicanju vrijednosti volontiranja, razmjeni informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada, obrazovanju o upravljanju volonterima i građana o volontiranju, informiranju i savjetovanju, zagovaranju i zastupanju Zakona o volonterstvu i drugih propisa, izdavanju relevantnih publikacija i provođenju istraživanja u području volonterstva.

PRIORITETNA PODRUČJA ZA SUFINANCIRANJE
* Aktivnosti usmjerene na promociju vrijednosti volontiranja
* Aktivnosti usmjerene na izobrazbu građana i volontera
* Aktivnosti usmjerene na izobrazbu organizatora volontiranja
* Aktivnosti usmjerene na razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada
* Aktivnosti usmjerene na institucionalno priznavanje volonterskog rada
* Aktivnosti usmjerene na vrednovanje volonterskog rada
* Aktivnosti usmjerene na istraživanje i razvoj volonterstva

Rok za podnošenje prijava prijedloga programa je 05.05.2012.

 

Skip to content