Novosti

Novosti

Prijave za European Business Awards 2015.-2016

Europska poslovna nagrada – The European Business Awards – prepoznaje i nagrađuje izvrsnost, najbolju praksu i inovacije u europskim poduzećima. Natjecanje je besplatno i otvoreno je za poduzeća svih veličina i iz svih djelatnosti. Europska poslovna nagrada, koja se održava osam godina, ima tri svrhe za poslovnu zajednicu: omogućava dobre primjere za poduzeća koja tome teže, podržava pojedinačni i organizacijski uspjeh i omogućava studije slučajeva odličnih poduzeća za učenje.
U natjecanje za razdoblje 2014.-2015. bilo je uključeno više od 24.000 poduzeća iz 33 zemlje što je veći broj prijava za 40% u odnosu na prošlu godinu. Najviše prijava pristiglo je na kategorije Poduzeće godine s prihodom 0-25 milijuna eura, Poduzeće godine s prihodom 150 i više milijuna eura te za Poduzetnika godine. Vezano uz djelatnosti, najviše je prijava zaprimljeno iz IT tehnologija, prerađivačke djelatnosti te proizvodnje hrane i pića.
Zainteresirana poduzeća mogu se besplatno on-line prijaviti na natjecanje Europska poslovna nagrada za 2015.-2016. godinu. Natjecanje se odvija na sljedeći način. Poduzeće se mora registrirati i podnijeti on-line prijavu. Neovisni suci koji se sastoje od predstavnika poslovnih lidera, poduzetnika i akademika odabiru nacionalne pobjednike po kategorijama. Potom nacionalni pobjednici dostavljaju video prezentacije koje se ocjenjuju, a najbolji se pozivaju i na osobne prezentacije. Nakon tih prezentacija i ocjenjivanja, proglašavaju se pobjednici po kategorijama.
Kategorije u kojima se dodjeljuju nagrade su:

RSM Poduzetnik godine (The RSM Entrepreneur of the Year Award)Poduzeće godine (kategorije prihod  do 25 mil €, 26-150 mil € i više od 150 mil €)       (The Business of the Year Award (Turnover €0-25m, €26-150m and €150m+))UKTI nagrada za inovaciju (The UKTI Award for Innovation)BP Target Neutral nagrada godine za strategiju rasta (The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award)Nagrada za održivost okoliša i korporacije (The Award for Environmental and Corporate Sustainability)Poslodavac godine (The Employer of the Year Award)Nagrada za usmjerenost na kupca (The Award for Customer Focus)Nagrada za uvoz/izvoz (The Import/Export Award).

Prijavitelj se može kandidirati u najviše tri kategorija. Nagrade pobjednicima donose višestruku korist. Unaprjeđuju reputaciju poduzeća na tržištu, povećavaju interes medija za poduzeće, ostvaruju se novi poslovni kontakti, povjerenje kupaca raste i poduzeće je prepoznatljivije. Sve ove koristi pridonose boljem poslovanju.
Posljednji dan za prijave je 29. srpnja 2015. godine. Ministarstvo poduzetništva i obrta ovim putem poziva sva zainteresirana poduzeća da iskoriste ovu priliku i prijave se na European Business Awards za 2015.-2016. godinu.
Više o registraciji za European Business Awards 2015.-2016. može se naći na poveznici:
Skip to content