Novosti

Novosti

Priprema projekta izgradnje novog poduzetničkog inkubatora

U sklupu Projekta tehničke pomoći za učinkovitu provedbu Sheme dodjele bespovratne pomoći za poslovnu infrastrukturu u prostorijama Male gradske vijećnice Grada Slavonskog Broda održan je radni sastanak između predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja, konzorcija HCL Consultans, Grada Slavonskog Broda, Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda te Poduzetničkog inkubatora Brodin.

Tema sastanka je bio projekt izgradnje novog Poduzeničkog inkubatora. Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod, partneri su Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda i Poduzetnički inkubator Brodin. Ukupna vrijednost projekta je 1.400.000 eura. Projekt će se prijaviti u okviru natječaja IPA III C Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu.

Cilj projekta je gradnja novog objekta i povećanje kapaciteta postojećeg inkubatora. Navedeni objekt ukupne površine 2000 m2 bit će smješten u Gospodarskoj zoni Bjeliš.

Projekt izgradnje novog Poduzetničkog inkubatora se smatra za jedan od najzahtjevnijih projekata u 2010. godini i za njega je potrebna najopsežnija dokumentacija u odnosu na ostale projekte. Za prijavu ovoga projekta potrebno je izraditi glavni projekt izgradnje, prijavni obrazac, cost-benefit analizu, studiju izvodljivosti, tender dokumentaciju i ostalu standardnu dokumentaciju. Mogućnost dobivanja sredstava za izgradnju inkubatora je oko 75% u odnosu na sve prihvatljive troškove.

 

Skip to content