Novosti

Novosti

Program transnacionalne suradnje SREDIŠNJA EUROPA 2014. – 2020.

Tijekom narednih sedam godina, putem Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. – 2020. bit će dostupno 246 milijuna eura za financiranje suradnje izvan granica pojedinih država.

Program predstavlja dio kohezijske politike Europske unije i sufinancirat će projekte suradnje u svrhu jačanja regionalnih inovacija, smanjenja emisije CO2, zaštite okoliša i kulturnih resursa i boljeg prometnog povezivanja središnje Europe.

Program se pokazao značajnim instrumentom za rješavanje zajedničkih izazova i potreba među regijama Austrije, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke i Slovenije. U novom razdoblju u Programu sudjeluje i Republika Hrvatska.

S obzirom na relativno ograničena sredstva za transnacionalnu suradnju, fokus je usmjeren na jačanje kapaciteta putem razmjene dobrih praksi i testiranje novih, inovativnih pristupa, umjesto na velike investicije.

Nakon dvije godine detaljnih konzultacija s partnerima i dionicima, 18. srpnja 2014. godine konačan nacrt Programa suradnje poslan je Europskoj komisiji i objavljen na programskoj web stranici.

Nedavno je pokrenuta platforma „CENTRAL EUROPE 2020 Community“  kojoj je cilj pružiti pomoć u stvaranju projektnih ideja i traženju projektnih partnera. Pridruživanjem online zajednici, dionici imaju mogućnost predstaviti ili tražiti projektne ideje i profile potencijalnih partnera u okviru odgovarajućeg tematskog područja.

Registracija
Projektne ideje

Programska web stranica na kojoj se mogu naći sve relevantne informacije je http://www.central2013.eu/.

                                                                                                                                                                                                      mrrfeu.hr
Skip to content