Naziv natječaja

Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

Opis projekta

U sklopu radova na ovom projektu zamijenjeno je krovište na zgradi vrtića objekta, postavljena je vanjska izolacija, a na krovu su postavljeni i solarni kolektorski paneli kao potpora učinkovitom sustavu grijanja. Isto tako, radi se na uređenju unutarnjeg prostora gdje je postavljena toplinska izolacija podova, zidova i stropova, postavljeni su i novi prozori te dio unutarnjih rasvjetnih tijela,a u tijeku su i molerski radovi.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda je pripremila projekt.

Ukupna vrijednost projekta: 1.541.911,23 kune
EU sufinanciranje je u iznosu: 497.859,54 kune

Ciljevi projekta

Projektom energetske obnove zgrade dječjeg vrtića, značajno će se unaprijediti kvaliteta samog prostora za boravak djece; smanjit će se ukupna potrošnja energije na području grada, u značajnoj mjeri smanjit će se emisija stakleničkih plinova, a time i onečišćenje zraka na području grada.

U širem smislu, unaprijedit će se i urbani prostor obnovom zgrade i zadržavanjem povijesnih elemenata pročelja zgrade kao “svjedoka prošlog vremena” uz primjenjene mjere energetske učinkovitosti.

Razdoblje provedbe projekta

2018. godina

Arhiva vijesti