Opis projekta

Projekt TURN – enTrepreneURship iN Slavonski Brod ukupne vrijednosti 338.474,18 kn (iznos bespovratne potpore 215.614,15 kn) osigurava učinkovitu pomoć za 335 malih i srednjih poduzetnika s područja Slavonskog Broda olakšavanjem pristupa poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj i unaprjeđenje njihove uspješnost kroz uvođenje novih usluga, edukacije, konferenciju, forum i informativne radionice.

Izvor financiranja je Europski fond za regionalni razvoj, posredničko tijelo razine 1 Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Ukupna vrijednost: 338.474,18 kn
Prihvatljivi troškovi: 253.663,72 kn

Ciljevi projekta

Cilj projekta je osigurati poduzetnicima Slavonskog Broda pristup informacijama i poslovnim znanjima i vještinama kako bi potaknuli njihov rast i razvoj. Omogućiti im rast i razvoj, poboljšavajući ekonomske rezultate i stope preživljavanja.

Razdoblje provedbe projekta

Početak projekta: 06.08.2018.

Rezultati projekta

1. Smanjena asimetrija informacija među MSP-ovima

200 MSP-ova informirano dva puta mjesečno putem newslettera

Organizirano 7 događanja u svrhu informiranja i umrežavanja MSP-ova (konferencija, InnetForum – Forum inovacija i novih tehnologija, informativne radionice na temu mogućnosti financiranja projekata iz bespovratnih potpora, ESIF zajmovi, informativne radionice povodom natječaja za MSP-ove, …)

Konferencija

Konferencija će se organizirati s ciljem da se MSP-ove tijekom 2 dana trajanja konferencije informira o mogućnostima financiranja ideja/projekata, start-upova i malih poduzeća, natječajima za MSP-ove, ESIF zajmovima, bespovratnim potporama i sl. Konferencija će okupiti stručne predavače, visokoškolske ustanove, javni sektor, predstavnike fondova, institucije koje povezuju javni i privatni sektor; bit će organizirani paneli i tribine

InnetForum – Forum inovacija i novih tehnologija

Dva dana trajanja foruma bit će prilika za poslovne susrete, prezentacije inovativnih projekata i tvrtki, panel konferencije i predavanja. Konferencija će okupiti stručne predavače, visokoškolske ustanove, javni sektor, predstavnike fondova, insitucije koje povezuju javni i privatni sektor; bit će organizirani paneli i tribine.

2. Stručnom podrškom unaprjeđena poslovna znanja i vještine MSP-ova kroz prilagođene radionice

Ciljna skupina projekta: 335 MSP-ova