Novosti

Natječaji

Raspisan 2. natječaj za dodjelu sredstava za Mjeru 302 iz IPARD programa

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju  raspisala je drugi natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 302. “Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti”.

Natječaj je otvoren u razdoblju od 12. rujna do 31. listopada 2011. godine, a dostupan je i na web stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju– u rubrici NATJEČAJI, gdje svi potencijalni korisnici mogu pronaći Vodič za korisnike te potrebne obrasce.

Mjera 302 – treći prioritet IPARD programa ima za cilj povećati prihode ruralnog stanovništva kroz razvoj i diversifikaciju ruralnih aktivnosti na farmi i/ili izvan nje, stvoriti nove mogućnosti zapošljavanja kroz razvoj i diversifikaciju ruralnih aktivnosti na farmi i/ili izvan nje, očuvati postojeća radna mjesta, povećati opseg usluga za stanovnike ruralnog područja i poboljšati kvalitete usluga koje se pružaju te poboljšati socijalnu strukturu u ruralnim područjima.

Omogućava ostvarenje spomenutih ciljeva, a omogućuje ulaganja u sljedećim sektorima:

* sektor ruralnog turizma,
* sektor tradicijski obrti,
* sektor izravna prodaja,
* sektor slatkovodnog ribarstva,
* sektor usluga,
* sektor prerade na poljoprivrednim gospodarstvima,
* sektor proizvodnje gljiva, te
* sektor obnovljivih izvora energije.

 

Skip to content