Novosti

Novosti

Seminar – “Kultura 2007-2013”

U organizaciji Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Ministarstva kulture-  Odjel za kulturnu kontaktnu točku danas je u Gradskoj vijećnici održan seminar o mogućnostima  sufinanciranja projekata iz programa Europske unije “Kultura 2007-2013”.

 

Pred tridesetak sudionika seminara, predstavnika gradskih i županijskih ustanova iz kulture te brojnih udruga, program “Kultura 2007-2013” predstavile su Križana Brkić i Anja Jelavić iz  Odjela za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture, a o primjerima dobre prakse govorila je Nikolina Marmilić iz Hrvatskog instituta za pokret i ples.

 

U ovaj program koji traje sedam godina i ukupno je vrijedan 400 milijuna eura mogu se prijaviti isključivo pravne osobe registrirane u jednoj od zemalja članica programa koje osim EU uključuju i ostale države europskog ekonomskog prostora, zemlje kandidate za članstvo kao i one koje će to tek postati.

 

Potencijalnim kandidatima na raspolaganju  su potpore kulturnim projektima i potpore poslovanju kulturnih organizacija. Među kulturnim projektima razlikuju se projekti višegodišnje suradnje, kratkoročne suradnje, književni prijevodi i suradnja s trećim zemljama. Za svaku vrstu projekta postoje posebni uvjeti, od trajanja i vrijednosti do broja partnera iz različitih zemalja koji se moraju okupiti. Polovicu vrijednosti odobrenog projekta sufinancira Europske komisija, a ostatak zajednički prikupljaju partneri.
Skip to content