Novosti

Novosti

Treći poziv za besplatne savjetodavne usluge u sklopu projekta SMEPASS II

U sklopu EU projekta “Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem  poduzetništvu –SMEPASS II” započinje treći i posljednji poziv za iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga s područja osiguranja kvalitete, razvoja proizvoda i marketinga.

Posljednji krug prijava kreće 15. rujna i traje do 17. listopada ove godine.  U obzir će biti uzete samo on-line prijave. Sve potrebne informacije, posebice kriteriji prihvatljivosti, dostupne su na internetskim stranicama Projektahttp://www.smepass2.eu.

Treći javni poziv za iskaz interesa usmjeren je na sve poduzetnike koji žele ojačati konkurentnost  radi očuvanja pozicije na domaćem ili osvajanja novih tržišta.

Povodom toga će se u razdoblju od 16. rujna do 2. listopada 2014. godine održati niz besplatnih info seminara diljem Republike Hrvatske radi predstavljanja aktivnosti Projekta i mogućnosti koje će poduzetnici imati tijekom faza provedbe.
Seminari će se održati u Krapini, Sisku, Bjelovaru, Požegi, Virovitici, Šibeniku, Otočcu i Puli. Zainteresiranima će na seminarima biti omogućena i prijava odnosno popunjavanje obrasca za iskaz interesa. Više informacija o seminarima dostupno je putem internetskih stranica projekta te lokalnih županijskih komora preko kojih se moguće prijaviti na seminare, a čiji su raspored i kontakti  navedeni u nastavku:

16. rujna 2014., HGK KRAPINA  (jkantolic@hgk.hr)
17. rujna 2014., HGK SISAK (kgrabovica@hgk.hr)
18. rujna 2014., HGK POŽEGA  (mdumancic@hgk.hr)
24. rujna 2014., HGK BJELOVAR (hpogledic@hgk.hr)
25. rujna 2014., HGK VIROVITICA (skolesaric@hgk.hr)
30. rujna 2014., HGK ŠIBENIK (jvlahov@hgk.hr)
01. listopada 2014., HGK OTOČAC (ibanic@hgk.hr)
02. listopada 2014., HGK PULA (mpercan@hgk.hr)

U prva dva kruga prijava (u studenom i prosincu 2013. te u travnju i svibnju 2014. godine)  više od 100 malih i srednjih poduzetnika iskoristilo je priliku te je odabrano za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga iz 14 različitih područja.

Savjetodavne usluge domaćih i stranih EU stručnjaka od lipnja ove godine prima 49 poduzeća odabranih u prvom krugu prijava. Individualno savjetovanje s dodatnih šezdesetak poduzeća odabranih iz drugog kruga prijava trebalo bi započeti u listopadu ove godine. Spomenuti će stručnjaci pružati savjetodavne usluge posebno prilagođene potrebama svake pojedine tvrtke u trajanju tri do četiri mjeseca.

Inače, projekt SMEPASS II sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se u okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007–2013. Korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Cilj Projekta je jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz pružanje usluga visokokvalitetnog poslovnog savjetovanja. Započeo je 1. srpnja 2013. i traje do 30. lipnja 2015. godine. Vrijednost Projekta iznosi 2.978.400 eura.

Za sve ostale informacije i upite o aktivnostima Projekta molimo posjetite internetsku stranicu www.smepass2.eu i slobodno se obratite putem e-maila: info@smepass2.eu.

minpo.hr
Skip to content