Novosti

Novosti

Zaštita potrošača – minivodič za poslovnu zajednicu

U sklopu CARDS BIZimpact projekta “Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice” predstavljena je brošura “Zaštita potrošača – minivodič za poslovnu zajednicu”, namijenjena malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima.

 

Uz informaciju o propisima koji uređuju zaštitu potrošača u Hrvatskoj i Europskoj uniji, brošura donosi pregled izvora informacija i potpora koje su poduzetnicima dostupne u Hrvatskoj i Europskoj uniji i upozorava ih što moraju učiniti kako bi se prilagodili propisima.

 

Obrađuju se i osnovna prava potrošača i utjecaj pravila o njihovoj zaštiti na pojedine gospodarske sektore, daju se informacije o institucijama nositeljima zaštite potrošača te se odgovara na najčešća pitanja koja poduzetnici postavljaju o mehanizmima zaštite i svojim obvezama.

Minivodič “Zaštita potrošača – minivodič za poslovnu zajednicu” dio je serije brošura koje je pripremilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz potporu projekta BIZimpact, koji financira Europska unija.

Uz zaštitu potrošača u brošurama se obrađuju javna nabava, norme za industrijske proizvode, pravo intelektualnog vlasništva, sigurnost hrane, zaštita okoliša te zaštita tržišnog natjecanja i državne potpore.

Distribuiraju se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo i Hrvatskom udrugom poslodavaca, koje su partneri u BIZimpact projektu.

Minivodiče u elektroničkom obliku možete preuzeti na stranici www.bizimpact.hr/hr/publikacije.

hina
Skip to content