Novosti

Novosti

Sporazum HUP-a i HBOR-a: Zajednički do novca iz fondova EU

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisale su danas Sporazum o poslovnoj suradnji radi zajedničkog pružanja podrške poduzetnicima u korištenju novca iz pretpristupnih fondova EU.

Prema riječima glavnog direktora HUP-a Đure Popijača i Antona Kovačeva, predsjednika uprave HBOR-a, radi se o projektu koji bi poduzetnicima trebao omogućiti nastavak korištenja sredstava iz fondova EU, ali i financijskih instrumenata i dostupnih sredstava pomoći, budućih strukturnih fondova i kohezijskog fonda, te osigurati njihovu iskorištenost.

Aktivnosti su vezane uz program IPARD za razdoblje od 2007. do 2013. godine, kojim su osigurana bespovratna sredstva u iznosu 130 milijuna eura, a zapravo su nastavak uspješne suradnje na programu SAPARD iz kojeg je iskorišteno oko 300 milijuna kuna, a čak petnaest od trideset i šest kredita u SAPARD-u kreditirao je HBOR.

Uskoro Euro obveznice HBOR-a vrijedne 300 milijuna eura

Predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev potvrdio je najave izdavanja HBOR-ovih euroobveznica i to do kraja mjeseca.
– U idućih petnaestak dana pripremamo izlazak na tržište s euroobveznicama HBOR-a i to u vrijednosti 300 milijuna eura – istaknuo je Kovačev, osvrnuvši se i na najavu mogućeg pada kreditnog rejtinga, za koji je utvrdio da nije rezultat lošeg poslovanja banke već cjelokupne situacije na globalnom i regionalnom financijskom tržištu.

vecernji.hr
Skip to content