Novosti

Novosti

10. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2012

Pozivamo Vas i Vaše suradnike da sudjelujete na ovogodišnjoj 10. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012 u sklopu koje će se održati 3. konferencija INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI, a povodom 55. obljetnice organiziranog inovatorstva u Republici Hrvatskoj, a u okrilju Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Izložba se održava od 10. do 13. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a konferencija će se održati 10. listopada 2012. u dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Željeli bi da se na sajmu predstave primjenljive i korisne inovacije iz Hrvatske i svijeta. Očekujemo značajan broj inovacija koje su rezultat hrvatskog stvaralaštva pojedinaca i timova u tvrtkama, akademskoj zajednici i javnim institutima. Posebno su nam važne inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava koji su temelj budućeg gospodarskog razvoja Hrvatske.

Jače povezivanje gospodarskih subjekata s akademskom zajednicom, kao i korištenje znanstvene i istraživačke infrastrukture, osnažuju konkurentnost našeg gospodarstva. Promocija inovacija i inovatorstva putem međunarodnih izložbi i tematske konferencije bitno pridonosi razvoju inovacijske kulture u tvrtkama i predstavljaju potporu u animiranju zaposlenika za kreativno razmišljanje i stvaranje inovativnih proizvoda i procesa.

3. Konferencija INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI organizirat će se s ključnom temom:

– Doprinos izgradnji Nacionalne strategije inovacija Republike Hrvatske i primjeri dobre prakse –
Uvjereni smo da će Programski sadržaj izložbe ARCA 2012 i odabrana tema Konferencije, pobuditi kod Vas interes da se i Vi prijavite sa svojim razmišljanjem i predstavite na konferenciji ili kao sudionik konferencije aktivno sudjelujete u raspravama koje će se nametnuti tijekom predavanja.

Još jednom pozivamo Vas i Vaše suradnike, budite inovativni i svoju inovativnost predstavite na ovogodišnjoj izložbi ARCA 2012 i 3. konferenciji INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI, dajući time svoj konkretan doprinos poboljšanju uvjeta za razvoj inovatorstva i stvaranju konkurentnijeg gospodarstva Hrvatske.

Opširnije

Skip to content