Novosti

Novosti

Javno-privatni dijalog za malo i srednje poduzetništvo

Dna 16. prosinca 2008., u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, održan je Javno-privatni dijalog za malo i srednje poduzetništvo. Javno-privatni dijalog za malo i srednje poduzetništvo ima namjeru unaprijediti komunikaciju i dijalog između javnog sektora (prvenstveno nadležnog ministarstva) i privatnog sektora (poduzetnika). Takvim dijalogom nastoji se dati glas malom gospodarstvu ali i graditi povjerenje između ova dva sektora.

Javno-privatni dijalog za MSP dvosmjerni je kanal za razmjenu informacija, komunikaciju i dijalog između sektora malog i srednjeg poduzetništva i Brodsko-posavske županije te ostalih institucija vezanih uz sektor MSP-a, kojemu je cilj da se tijekom stvaranja strategija i politika na lokalnoj razini uzmu u obzir potrebe i prioriteti MSP-a.

JP dijalog je na nacionalnoj razini uspostavljen u lipnju 2008. godine, a Brodsko-posavska županija je prva koja ga uspostavlja na lokalnoj odnosno regionalnoj razini. Cilj takvog dijaloga je dati glas malom gospodarstvu, uz očekivanje kako će to doprinijeti poboljšanju poslovne klime, daljnjem jačanju uspješnosti malog gospodarstva u našoj županiji te u konačnici unaprijeđenju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Aktivnosti JP dijaloga za MSP uključuju rad na donošenju politika i strategija te pravnih i regulatornih aspekata važnih za sektor malog i srednjeg poduzetništva.

Ključne aktivnosti su:

* Razvoj integriranog informacijskog sustaa za MSP poput platformi za on-line diskusiju i povratno informiranje (feedback)
* Razvoj sustava nadzora i procjena za sektor MSP-a
* Ad hoc pitanja od značaja za čitav sektor (npr. nacrti zakona, propisi, zakonodavstvo EU te ostala aktualna pitanja)
* Unaprijeđenje transparentnosti godišnjih planova i programa

Na dijalogu su sudjelovali predstavnici različitih skupina dionika, uključujući i izravno zastupljene vlasnike/menadžere iz malog i srednjeg poduzetništva.

 

Skip to content