Novosti

Natječaji

Najbolje politike i prakse u natječaju za nagrade za promicanje poduzetništva

“Najbolje politike i prakse u natječaju za Europske nagrade za promicanje poduzetništva”, European Enterprise Promotion Awards – EEPA, je nagrada koju Europska Komisija dodjeljuje od 2006.g. institucijama lokalne i regionalne uprave koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva. Na natječaju sudjeluju zemlje članice Europske Unije, te Island, Norveška, Srbija, Turska i Republika Hrvatska.
Najvažnija zadaća EEPA je da kroz primjere dobre prakse otvara nove mogućnosti i ideje koje mogu biti od koristi za institucije lokalne i regionalne razine u cilju razvoja poduzetništva, otvaranja novih radnih mjesta, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim životnim sredinama.
Glavni cilj i svrha jest prepoznati i dati priznanje uspješnim aktivnostima i inicijativama za poticanje poduzeća i poduzetništva; predstaviti i podijeliti s državnim, lokalnim i regionalnim upravama iz drugih europskih zemalja primjere dobrih politika i praksi za poticanje poduzetništva; povećati svijest o važnoj ulozi poduzetnika u našim društvima; ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike. Koristi za pobjednike EEPA natječaja su poziv na svečanu dodjelu nagrada u okviru konferencije o razmjeni dobrih praksi na osnovu Zakona o malom i srednjem poduzetništvu za EU (SmallBusinessActforEurope), predstavljanje inicijativa nominiranih za nagrade primjera dobre prakse – povećani publicitet (na stranici EEPA; u medijima) kao i uključivanje u “Mrežu izvrsnih uprava”.
Natjecanje je namijenjeno tijelima javne vlasti, s posebnim naglaskom na tijela na lokalnoj/regionalnoj razini, s napomenom da se za kategorije 1. Poticanje poduzetničkog duha i 4. Poticanje internacionalizacije poslovanja mogu prijaviti i nacionalni projekti. Prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.

Kontakt osoba u Ministarstvu poduzetništva i obrta koja će zaprimati prijave za natječaj je gospođa Dragica Karaić, tel: 01/6106 812, fax: 01/6109 822, e-mail: dragica.karaic@minpo.hr  ili Veronika Tolj, tel: 01/6106 174, fax: 01/6106 086, e-mail: veronika.tolj@minpo.hr

Molimo Vas da svoje prijave šaljete na gore navedeni e-mail, kao i poštom na adresu:

Ministarstvo poduzetništva i obrta
Služba za programe i projekte bilateralne pomoći te
projekte drugih međunarodnih financijskih institucija
n/r Dragica Karaić
Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Krajnji rok za dostavu kompletne dokumentacije za EEPA natječaj je 15. lipanj, 2012. godine.

 

Skip to content