Novosti

Natječaji

Otvorene prijave na CARNetovo natjecanje Webfestival 2012

Otvorene su prijave na CARNetovo natjecanje autora i korisnika sadržaja na Internetu – Webfestival 2012. Natjecanje, koje se svake godine bavi drugom temom aktualnom u svijetu weba i ICT-a, ove se godine odvija pod sloganom ‘Tri, dva, jedan… snimaj!’  i bavi se temom multimedijskog učenja i izrade obrazovnih multimedijskih sadržaja od video materijala, screencastova i podcastova do animacija. Prijave traju do 30. rujna 2012.

Na natjecanje će biti prihvaćeni radovi obrazovnog karaktera namijenjeni obrazovnim programima i aktivnostima u školama i na fakultetima, ali i oni namijenjeni drugim vrstama obrazovnih aktivnosti, uključujući i materijale koji su izradili pojedinci i objavili na Internetu za slobodno korištenje. Jedan od ciljeva natjecanja je potaknuti autore na upotrebu informacijskih i komunikacijskih tehnologija te izradu što efikasnijih i kvalitetnijih multimedijskih obrazovnih sadržaja.

Radovi će se prihvaćati u dvije dobne kategorije:
– Mladi kreativci – do 18 godina
– Majstori – iznad 18 godina

Zainteresirani autori multimedijskih sadržaja na natjecanje se mogu prijaviti putem online obrasca i konkurirati za vrijedne nagrade.

Prijavljene multimedijske sadržaje ocjenjivat će Ocjenjivački sud prema kriterijima koji uključuju informativnost, kreativnost, primjenjivost prijavljenih radova u obrazovanju i stil. Osim nagrade prema ocjenama Ocjenjivačkog suda, za prijavljene multimedijske sadržaje iz obje kategorije glasovat će publika i svojim glasovima odabrati najbolji rad od svih pristiglih radova u obje kategorije.

Webfestival je prateće događanje CARNetove korisničke konferencije – CUC 2012 , pa će i nagrade pobjednicima natjecanja biti uručene na konferenciji koja se održava u Rijeci od 12. – 14. studenog 2012.

 

Skip to content