Novosti

Natječaji

Škola – prijatelji starijih: Lajkam starije

Royalova zaklada za međugeneracijsku solidarnost objavila je Javni poziv osnovnim školama u Republici Hrvatskoj za prijave u natjecanju pod nazivom  “Škola – prijatelji starijih: Lajkam starije “.

Predmet Javnog poziva je dodjela jednokratne novčane nagrade  osnovnim školama na području Republike Hrvatske, za aktivnosti u 2012. godini, usmjerene osobama treće životne dobi.

Svrha javnog poziva je promoviranje vizije i misije Zaklade: mijenjanje  mentaliteta generacija s ciljem poštivanja osoba treće životne dobi, rušenje predrasuda o starenju; promicanje kulture umirovljenja; motiviranje i poticanje pojedinaca i institucija na svakodnevne, lako ostvarive male aktivnosti kojima će se činiti velike stvari u životu osoba treće životne dobi.

Javni poziv je namijenjen školama koje su u radu s djecom, svojim aktivnostima najbliže misiji i ciljevima Zaklade, koje žele promjene na bolje ulaganjem vlastitog vremena i sposobnosti osmišljavanjem i provedbom aktivnosti mladih za starije (stariji su svi iznad 65. godine života), poboljšavanjem kvalitete života starijih.

Javnim pozivom se želi potaknuti učitelje i djecu da raspravljaju na teme starosti i starenja, na razmišljanje o mogućnostima i koristima života i rada s drugim generacijama, potaknuti razmjenu ideja i djelovanja, povezivanje mladih i starijih na dobrobit svih.

Rok za podnošenje prijava je 1. lipanj 2012., a Javni poziv u cijelosti pogledajte ovdje.

 

Skip to content