Novosti

Natječaji

Natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) objavljuje natjecanje za provedbu i promociju projekata uštede energije i energetske učinkovitosti. Natjecanje se organizira u sklopu projekta ENCRO – Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj. Nositelj projekta je Baltički okolišni forum iz Njemačke (BEF), a projektni partneri su DOOR, Grad Koprivnica i Grad Ivanić-Grad. Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć Europske unije.

Svrha natjecanja je uspostaviti partnerstva i potaknuti razmjenu dobrih praksi među dionicima koji provode projekte uštede energije i energetske učinkovitosti te povećati vidljivost projekata predstavljanjem putem medija.

Cilj natjecanja je potaknuti organizacije civilnog društva, gradove i općine te osnovne i srednje škole na provođenje novih mini-projekata uštede energije i energetske učinkovitosti te promovirati njihove provedene projekte uštede energije i energetske učinkovitosti.

Najbolja organizacija civilnog društva bit će nagrađena studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine te edukacijom i partnerstvom u prijavi EU projekta i sudjelovanjem u provedbi u slučaju odobrenja projekta.

Najbolji grad ili općina bit će nagrađeni studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine te jednodnevnim izletom za 10 djelatnika u energetski održivu zajednicu u EU.

Najbolja osnovna ili srednja škola bit će nagrađena studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine te jednodnevnim izletom za 30 učenika u Güssing – energetski samoodrživi grad u Austriji.
Projektne prijave moraju se poslati do 15. siječnja 2013. na e-mail adresuprijave@door.hrili poštom na adresu: Društvo za oblikovanje održivog razvoja – DOOR, Trg kralja Petra Krešimira IV 2/II, 10000 Zagreb, sa napomenom: “Natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti”.

Projektna prijava sastoji se od ispunjenog Prijavnog obrasca za odgovarajuću kategoriju sa potrebnim potpisima i pečatima, Izjave o istinitosti podataka sa potrebnim potpisom i pečatom te ostalih materijala koji su razvijeni tijekom projekta (plakati, posteri, slikovnice, audio i video materijali, letci, edukacijski materijali, članci iz medija itd). DOOR može tražiti slanje dodatne dokumentacije za provjeru podataka o prijavljenim projektima.

Opširnije

 

Skip to content